Parkeerboete Amsterdam Hoogte

Parkeerboete Amsterdam Hoogte

Als je in Amsterdam woont of er regelmatig komt, is de kans groot dat je wel eens een parkeerboete hebt ontvangen. Het is dan ook belangrijk om te weten wat de hoogte van deze boetes is en waar je op moet letten om ze te voorkomen.

Hoogte van de parkeerboetes in Amsterdam

De hoogte van de parkeerboetes in Amsterdam is vastgesteld door de gemeente en kan per overtreding verschillen. Zo betaal je voor het parkeren op een invalidenparkeerplaats zonder geldige vergunning bijvoorbeeld € 380,-. Voor het parkeren op een laad- en loszone zonder ontheffing betaal je € 95,- en voor het parkeren op een fietspad of trottoir betaal je € 95,-.

Daarnaast zijn er ook nog andere overtredingen waarvoor je een parkeerboete kunt krijgen, zoals het parkeren op een taxistandplaats of het overschrijden van de maximale parkeerduur. De hoogte van deze boetes varieert tussen de € 62,- en € 95,-.

Voorkom parkeerboetes in Amsterdam

Natuurlijk is het beter om parkeerboetes te voorkomen dan ze te moeten betalen. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten om te voorkomen dat je een boete krijgt:

  • Zorg dat je altijd voldoende kleingeld bij je hebt om te kunnen betalen voor het parkeren.
  • Controleer altijd goed of je op de juiste plek parkeert en of je een geldige vergunning of ontheffing hebt.
  • Houd rekening met de maximale parkeerduur en zet een wekker als je dreigt deze te overschrijden.
  • Parkeer je auto niet op een plek waar dit verboden is, ook al is het maar voor even.

Als je toch een parkeerboete hebt ontvangen, is het belangrijk om deze op tijd te betalen. Als je te laat bent, kan de boete namelijk flink oplopen. Daarnaast kun je ook bezwaar maken tegen de boete als je het er niet mee eens bent. Dit moet je wel binnen zes weken na ontvangst van de boete doen.

Conclusie

De hoogte van de parkeerboetes in Amsterdam varieert tussen de € 62,- en € 380,-, afhankelijk van de overtreding. Om parkeerboetes te voorkomen is het belangrijk om goed op te letten waar je parkeert en of je een geldige vergunning of ontheffing hebt. Als je toch een boete hebt ontvangen, is het belangrijk om deze op tijd te betalen of bezwaar te maken als je het er niet mee eens bent.

Scroll naar boven