Hoogte boete UWV te laat ziek melden

Als werknemer ben je verplicht om je ziek te melden bij je werkgever en het UWV. Doe je dit niet op tijd, dan kan dit leiden tot een boete. In dit artikel gaan we dieper in op de hoogte van de boete bij te laat ziek melden bij het UWV.

Wanneer moet je je ziek melden bij het UWV?

Als je langer dan een week ziek bent, ben je verplicht om je ziek te melden bij het UWV. Dit moet je doen binnen een week nadat je ziek bent geworden. Als je je niet op tijd ziek meldt, kan dit leiden tot een boete.

Hoogte van de boete

De hoogte van de boete bij te laat ziek melden bij het UWV is afhankelijk van verschillende factoren. Zo wordt er gekeken naar de duur van de vertraging en de ernst van de situatie. De boete kan oplopen tot maximaal €455,-.

Als je je bijvoorbeeld twee weken te laat ziek meldt, kan dit leiden tot een boete van €70,-. Meld je je vier weken te laat ziek, dan kan de boete oplopen tot €150,-. Bij een vertraging van acht weken kan de boete oplopen tot €455,-.

Voorkomen van een boete

Om een boete te voorkomen, is het belangrijk om je op tijd ziek te melden bij het UWV. Dit kun je doen via de website van het UWV of telefonisch. Als je je ziek meldt bij je werkgever, is het belangrijk om dit ook door te geven aan het UWV.

Als je te laat bent met het melden van je ziekte, kun je proberen om bezwaar te maken tegen de boete. Dit kun je doen door een brief te sturen naar het UWV waarin je uitlegt waarom je te laat bent met het melden van je ziekte. Het UWV zal dan beoordelen of er sprake is van een geldige reden voor de vertraging.

Conclusie

Als werknemer ben je verplicht om je ziek te melden bij het UWV als je langer dan een week ziek bent. Doe je dit niet op tijd, dan kan dit leiden tot een boete. De hoogte van de boete is afhankelijk van de duur van de vertraging en de ernst van de situatie en kan oplopen tot maximaal €455,-. Om een boete te voorkomen, is het belangrijk om je op tijd ziek te melden bij het UWV en dit ook door te geven aan je werkgever.

Scroll naar boven