Hoogte parkeerboete Den Haag: wat zijn de kosten?

Als je in Den Haag woont of werkt, dan is de kans groot dat je wel eens een parkeerboete hebt gekregen. Het kan gebeuren dat je per ongeluk te lang hebt geparkeerd, of dat je vergeten bent om een parkeerkaartje te kopen. Maar wat zijn eigenlijk de kosten van een parkeerboete in Den Haag? In dit artikel gaan we dieper in op de hoogte van de parkeerboetes in Den Haag.

Parkeerboetes in Den Haag

Als je een parkeerboete krijgt in Den Haag, dan wordt deze uitgeschreven door de gemeente. De hoogte van de boete is afhankelijk van de overtreding die je hebt begaan. Zo zijn er verschillende tarieven voor het niet betalen van een parkeerkaartje, het overschrijden van de parkeertijd en het parkeren op een plek waar dat niet is toegestaan.

De hoogte van de parkeerboetes in Den Haag is vastgesteld in de Verordening Parkeerbelastingen 2021. Hierin staat precies welke tarieven er gelden voor welke overtredingen. Zo betaal je bijvoorbeeld €62,50 als je parkeert op een invalidenparkeerplaats zonder geldige vergunning, en €104 als je parkeert op een plek waar een stopverbod geldt.

Verhoogde parkeerboetes

Als je een parkeerboete niet op tijd betaalt, dan kan deze verhoogd worden. Dit gebeurt automatisch als je niet binnen zes weken na de datum van de boete betaalt. De verhoging bedraagt dan €15. Als je na deze verhoging nog steeds niet betaalt, dan kan de boete nog verder worden verhoogd. Dit kan oplopen tot wel €375.

Als je het niet eens bent met een parkeerboete, dan kun je bezwaar maken bij de gemeente. Dit moet je wel binnen zes weken na de datum van de boete doen. Als je bezwaar wordt toegekend, dan hoef je de boete niet te betalen. Als je bezwaar wordt afgewezen, dan moet je alsnog de boete betalen.

Conclusie

Als je in Den Haag woont of werkt, dan is de kans groot dat je wel eens een parkeerboete hebt gekregen. De hoogte van de boete is afhankelijk van de overtreding die je hebt begaan. Zo zijn er verschillende tarieven voor het niet betalen van een parkeerkaartje, het overschrijden van de parkeertijd en het parkeren op een plek waar dat niet is toegestaan. Als je een parkeerboete niet op tijd betaalt, dan kan deze verhoogd worden. Het is daarom belangrijk om altijd goed op te letten waar je parkeert en of je een geldig parkeerkaartje hebt.

Scroll naar boven