Hoogte boete geen PCR test Frankrijk

Hoogte boete geen PCR test Frankrijk

Als je van plan bent om naar Frankrijk te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften met betrekking tot COVID-19. Een van de belangrijkste regels is dat je een negatieve PCR-test moet hebben om het land binnen te komen. Als je deze test niet hebt, riskeer je een hoge boete.

PCR-test verplicht in Frankrijk

Sinds 18 januari 2021 is het verplicht om een negatieve PCR-test te hebben om Frankrijk binnen te komen. Dit geldt voor alle reizigers van 11 jaar en ouder, ongeacht of je uit een EU-land komt of niet. De test moet binnen 72 uur voor vertrek zijn afgenomen en moet een negatief resultaat hebben.

Als je geen PCR-test hebt, mag je niet naar Frankrijk reizen. Als je toch probeert om het land binnen te komen zonder test, riskeer je een hoge boete.

Hoogte van de boete

De hoogte van de boete voor het niet hebben van een PCR-test is afhankelijk van de situatie. Als je bijvoorbeeld probeert om het land binnen te komen zonder test, kan de boete oplopen tot € 1.500. Als je tijdens je verblijf in Frankrijk betrapt wordt op het niet naleven van de regels, kan de boete oplopen tot € 135. Als je herhaaldelijk betrapt wordt, kan de boete oplopen tot € 3.750 en kan je zelfs het land worden uitgezet.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Frankrijk te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften met betrekking tot COVID-19. Een van de belangrijkste regels is dat je een negatieve PCR-test moet hebben om het land binnen te komen. Als je deze test niet hebt, riskeer je een hoge boete. Zorg er dus voor dat je op tijd een PCR-test laat afnemen en dat je het negatieve resultaat bij je hebt als je naar Frankrijk reist.

Scroll naar boven