Hoogte boete Frankrijk geen PCR test

Als je van plan bent om naar Frankrijk te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften die momenteel van kracht zijn. Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden, is de verplichting om een PCR-test te ondergaan voordat je het land binnenkomt. Als je deze test niet hebt gedaan, riskeer je een hoge boete. In dit artikel gaan we dieper in op de hoogte van de boete die je kunt krijgen als je geen PCR-test hebt gedaan voordat je naar Frankrijk reist.

Verplichte PCR-test

Sinds 18 januari 2021 is het verplicht om een negatieve PCR-test te kunnen overleggen als je naar Frankrijk reist. Dit geldt voor alle reizigers van 11 jaar en ouder, ongeacht of je uit een EU-land komt of niet. De test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen en moet een negatief resultaat laten zien. Als je geen PCR-test hebt gedaan voordat je naar Frankrijk reist, riskeer je een hoge boete.

Hoogte van de boete

Als je geen PCR-test hebt gedaan voordat je naar Frankrijk reist, riskeer je een boete van maar liefst €135. Deze boete kan oplopen tot €3.750 als je meerdere keren wordt betrapt zonder PCR-test. Het is dus van groot belang om ervoor te zorgen dat je een negatieve PCR-test kunt overleggen voordat je naar Frankrijk reist.

Controles op de PCR-test

De Franse autoriteiten voeren regelmatig controles uit op de PCR-test. Dit gebeurt zowel op de luchthavens als bij de grensovergangen. Als je geen negatieve PCR-test kunt overleggen, riskeer je niet alleen een hoge boete, maar kun je ook worden geweigerd bij de grens. Het is dus van groot belang om ervoor te zorgen dat je een negatieve PCR-test kunt overleggen voordat je naar Frankrijk reist.

Conclusie

Als je van plan bent om naar Frankrijk te reizen, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de regels en voorschriften die momenteel van kracht zijn. Een van de belangrijkste zaken waar je rekening mee moet houden, is de verplichting om een PCR-test te ondergaan voordat je het land binnenkomt. Als je deze test niet hebt gedaan, riskeer je een hoge boete. Zorg er dus voor dat je een negatieve PCR-test kunt overleggen voordat je naar Frankrijk reist, om problemen en hoge boetes te voorkomen.

Scroll naar boven